Lange zit bij zaak tegen 'pooierbroers'

UTRECHT - De zaak tegen de zogenaamde 'pooierbroers' uit Zeist en Soesterberg wordt in zijn geheel behandeld. Pas na de inhoudelijke zitting willen de rechters oordelen over de kwaliteit van het onderzoek. De advocaten stelden dat die slecht is en eisten dat de zaak wordt afgelast.
Er zouden belangrijke delen van belangrijke getuigenverhoren niet in de dossiers terecht zijn gekomen. Het zou hier gaan om verklaringen die ontlastend zijn voor de verdachten.
In de zaak worden twee broers uit Zeist en Soesterberg beschuldigd van mensenhandel. Tientallen vrouwen zouden onder druk zijn gezet om vanuit verschillende hotels in de regio voor het duo te werken.

UITGESTELD

Het OM had al eerder moeite de rechtszaak tegen de broers op de rails te krijgen. In mei werd de behandeling van de zaak om die reden al uitgesteld. Daarop werden de twee broers tot grote verontwaardiging van hun slachtoffers vrijgelaten, totdat hun rechtszaak begon.
De zaak duurt donderdag veel langer dan gedacht. De zitting begon om 9.30 uur en is donderdagavond voorlopig gestopt. Wanneer de zaak verder gaat, is niet duidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.