Utrechtse trams gaan door Dichterswijk

UTRECHT - De toekomstige tram naar Leidsche Rijn gaat via de Bleekstraat door de Utrechtse Dichterswijk. Het college wil dat de lijn via de Vondellaan, Kanaleneiland en de Prins Clausbrug naar het nieuwe stadsdeel zal lopen.
De gemeente had al besloten dat de tramhaltes aan de binnenstadkant van het station moesten komen, maar er bleken problemen te zijn met de oude route langs de Jaarbeurs. De tunnel onder het spoor bij het Leidseveer is te klein. Een bredere tunnel is wel mogelijk wel bij de Bleekstraat.
De trams naar Leidsche Rijn zullen eerst parallel aan het treinspoor rijden, over de rails van de tramlijn naar de Uithof.

UITHOF

De aanleg van die tramlijn naar de Uithof begint volgend jaar. Darvoor moet de gemeente nog wel overeenstemming zien te krijgen met de eigenaren van vier percelen. Als dat niet vóór eind deze maand lukt, wordt een onteigeningsprocedure in gang gezet.
Ook moet de stad nog een oplossing vinden voor de situatie bij het Ledig Erf. Daar is de ruimte nu te beperkt voor een tramlijn. Het college hoopt dat het verkeer flink afneemt door wegafsluitingen. Die staan in het Actieplan Luchtkwaliteit (ALU). Daardoor zou de situatie bij het Ledig Erf flink op de schop kunnen.
Het college hoopt de lijn naar de Uithof 600 meter langer te maken zodat de trams stoppen bij de P&R, die daar binnenkort wordt gebouwd.

Utrechtse trams gaan door Dichterswijk
Utrechtse trams gaan door Dichterswijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.