Kort nieuws: jongen rijdt op gestolen fiets

REGIO - Op de Landschapsbaan in Vleuten is een jongen op een gestolen fiets aangehouden. Zijn 32-jarige vader bleek de fiets gekocht te hebben in De Meern, via internet. De politie heeft de gestolen fiets in beslag genomen en zal de man nog verhoren.
* De politie heeft in Amersfoort een vernielzuchtige man van straat geplukt. Op de Leusderweg gooide de man een paar fietsen tegen een winkelruit. Alle fietsen raakten beschadigd, net als de ruit, die barstte.
* Vandaag is de eerste Utrechtse twitterlunch in café Hofman op het Janskerkhof gehouden. Tijdens de afspraak mocht niet getwitterd worden. Bedoeling is dat de twitteraars samen eten, netwerken en elkaar beter leren kennen. De twitterlunch moet een traditie worden op elke derde dinsdag van de maand.
* Abcoude start vandaag met het huis-aan-huis ophalen van plastic afval. Het plastic kan in speciale zakken aan de weg worden gezet.
* Bedrijven in Wijk bij Duurstede zetten vandaag de deuren open voor alle kinderen uit het stadje. Op deze manier kunnen kinderen leren wat volwassenen de hele dag doen op hun werk. Deelnemers aan de open dag zijn onder meer een dierenarts, de brandweer en de waterzuiveringsinstallatie.
* Inwoners van Maarssen en Breukelen kunnen ook de komende tijd nog hun sloten aanpassen met subsidie van de gemeenten. De gemeenten willen dat inwoners beter hang-en sluitwerk aanschaffen, om inbraak tegen te gaan. In de zomer hebben zo'n 200 mensen gebruik gemaakt van de regeling. De actie is verlengd tot eind van dit jaar, ook politie en woningcorporaties doen eraan mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.