Kort nieuws: Nieuwe Sprinters erg gebrekkig

REGIO - De nieuwe Sprinters van de NS hebben nog veel gebreken. Zo gaan deuren vaak niet dicht, weigeren remmen en komen treinen soms niet eens het rangeerterrein af. De NS erkent de problemen en de fabrikant van de trein heeft inmiddels al besloten de deurschakelaars te vervangen.
* In Bunnik is een fietser op een tractor gebotst. De 45-jarige vrouw zag de tractor op het fietspad van het Vagantenpad over het hoofd, vermoedelijk door het slechte weer. De boer, die net zijn koeien wilde melken, heeft eerste hulp verleend, waarna het slachtoffer met heup- en nekletsel naar het UMC is vervoerd.
* Organisaties als Rover in Amersfoort en de ANWB zijn een lobby gestart om het aloude spoorboekje van de NS te behouden. De Nederlandse Spoorwegen willen het gedrukte boekje vervangen door een digitale versie, omdat nog maar één procent van de reizigers het échte boekje leest.
* Kabelbedrijf Ziggo is bezig aan een goed jaar. Het Utrechtse bedrijf heeft in de eerste negen meer winst, omzet en klanten geboekt. De winst kwam uit op een kleine 600 miljoen euro: dat is een stijging van 13%.
* Een jonge Utrechtse vrouw is gisteravond op brute wijze van haar tas beroofd. De vrouw fietste over een bruggetje richting de Karpaten toen ze door twee mannen van haar fiets werd getrokken. Het spoot met een spuitbus in haar ogen en ging er vervolgens met de tas vandoor.
* In Utrecht zijn twee winkeldieven op heterdaad betrapt. De dames van 21 en 23 jaar probeerden voor honderden euro's kleding mee te nemen. Ze waren slim genoeg om de alarmlabels door te knippen, maar beveiligingspersoneel was ze nog slimmer af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.