Kort nieuws: Petitie voor toiletten in Sprinters

REGIO - Op internet is een petitie opgezet om toiletten in de Sprinters van de NS te bouwen. Op toiletintrein.petities.nl kunnen mensen laten weten dat ze een wc in de treinen toch wel fijn zouden vinden. De initiatiefnemers willen op 23 november de ondertekende petitie aanbieden aan de minister van Infrastructuur en Milieu.
* In De Meern zijn twee mannen uit Montfoort aangehouden. Ze zouden vannacht hebben ingebroken op een bouwterrein aan de Molensteijn. Op beelden van een beveiligingscamera was te zien in wat voor auto ze vertrokken, zodat ze niet veel later kon worden gepakt.
* Het Stationsgebied in Utrecht is binnenkort weer fietswrakkenvrij. De gemeente is deze week gestart met het labelen van fietsen. Als die er volgende maand nog staan, worden ze weggehaald. Bij een soortgelijke actie in juni van dit jaar werden ruim 1800 fietsen verwijderd.
* Wende Snijders gaat op toernee met een draaiorgel van het Museum Speelklok. De zangeres brengt dit najaar een show vol muziek en theater, en combineert moderne beats met authentieke instrumenten. Op verzoek van Snijders leent het Utrechtse museum een bijzonder orgeltje uit.
* De stad Utrecht krijgt er een museum bij: een Borstenmuseum wel te verstaan. Het gaat om een tijdelijke activiteit als onderdeel van de Jonge Gezinnen Beurs volgende week in de Jaarbeurs. In het Borstenmuseum is van alles te zien en te leren over zaken als aanleggen, kolven en voeden.
* Veenendaal wil de bewoners betrekken bij, onder andere, het veiliger maken van de gemeente. De komende weken kunnen Veenendalers ideëen en wensen indienen en dat kan via een enquête op de website van de gemeente.
* De beurs KreaKoe, volgende maand in Utrecht, gaat geschiedenis schrijven. De organisatie hoopt een wereldrecord te vestigen met de grootste les scrapbooks maken. Scrapbooks zijn gemaakt met uitgeknipte plaatjes. Er zijn minimaal 250 deelnemers nodig op de openingsdag van de beurs op 10 november.
* Het aantal mensen in de bijstand in de gemeente Utrecht is de afgelopen vier jaar met bijna een vijfde gedaald. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Ape. Utrecht is er daarmee van alle grote gemeenten met meer dan 60.000 inwoners het best in geslaagd om mensen weer aan het werk te helpen.
* Het Amersfoortse ingenieursbureau DHV ontpopt zich als specialist op het gebied van zakendoen in China. Op de ondernemerswebsite Sprout geeft het bedrijf tips om te slagen in het land. Sleutelwoorden zijn onder meer geduld, flexibiliteit en een VOC-mentaliteit. Op dit moment helpt DHV in China mee aan de bouw van een duurzame stad: Caofeidian.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.