Protest in Utrecht tegen extra asfalt

UTRECHT - Tegenstanders van de uitbreiding van de A12, de A27 en Knooppunt Lunetten hebben gisteren een lawaaiprotest gehouden bij het stadhuis. Daar was een Raadsinformatieavond aan de gang over de snelwegen.
Een afvaardiging van actiegroep 'Laat Lunetten niet stikken' zei tegen de raadsleden dat Lunetten een woonwijk is en dat er geen uitbreiding van de A12, A27 en knooppunt Lunetten mag komen.
De bewonersafvaardiging maakte deel uit van 25 insprekers, onder wie een woordvoerder van de Vrienden van Amelisweerd. Hij pleitte onder meer voor de invoering van een kilomterheffing om zo te zorgen voor minder autoverkeer rondom de stad. In het regeerakkoord is echter opgenomen dat die er niet komt.
Begin november praat de politiek in Utrecht over de uitbreiding van de snelwegen. Daarna moet de nieuwe minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu nog een besluit nemen.
De plannen voor de Ring Utrecht, zoals een overkapping bij Amelisweerd en een opwaardering van de Noordelijke Randweg, hebben geen juridische status. De nieuwe minister kan eventueel anders besluiten.

Lawaaiprotest in Utrecht tegen extra asfalt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.