Kort nieuws: 19.000 bezoekers Eurospoor

REGIO - Het treintjesevenement Eurospoor 2010 in Utrecht is goed bezocht. De 18e editie van de modelspoorbeurs in de Jaarbeurs trok dit jaar 19.000 bezoekers, iets meer dan vorig jaar.
* De politie in Utrecht heeft bij toeval een man betrapt op het handelen in drugs. Agenten kwamen af op een melding over kapotte bewakingscamera's bij een winkel aan de Seinedreef. Maar eenmaal daar vonden ze dat de eigenaar zioch raar gedroeg. Ze vonden verdovende middelen en bij hem thuis geld en verpakkingsmateriaal. De man zit voorlopig vast.
* Bij een alcoholcontrole op het Zandpad in Utrecht is een man op een agent ingereden. Een 27-jarige man uit Oudenbosch wilde niet meewerken en hij reed vol in op een agent. Die kon nog net op tijd wegspringen. De bestuurder is aangehouden voor poging tot zware mishandeling.
* In Spakenburg hebben twee insluipers een laptop en een dvd-speler gestolen. Dat gebeurde gisteravond rond tien uur op het Enkhuizer Zand; de dieven wisten door een open deur binnen te komen en verdwenen daarna weer spoorloos. De 36-jarige bewoner zegt dat hij de dieven wel heeft gezien, maar hij kon de diefstal niet voorkomen. Een buurtonderzoek heeft de politie niets opgeleverd.
* Automobilisten uit Utrecht kunnen vanavond en morgenavond geen gebruik maken van de afslag Abcoude op de A2. Rijkswaterstaat is daar bezig met werkzaamheden. Afrit 3 is vandaag en morgen dicht van acht uur 's avonds tot vijf uur 's nachts. Ook donderdagnacht moet verkeer uit Utrecht rekening houden met vertraging.
Dan is de aansluiting van de A2 met de A9 dicht, omdat bij knooppunt Holendrecht de verlichtingsmasten worden vervangen. Verkeer uit Utrecht wordt omgeleid via Ouderkerk aan de Amstel.
* GroenLinks protesteert tegen de uitbreiding van de asfaltcentrale in Utrecht. De partij begrijpt niet dat het bedrijf een vergunning heeft gekregen om uit te breiden. Bewoners van omliggende wijken zouden nog altijd last hebben van de stank van de fabriek. De gemeente Utrecht zegt dat het bedrijf aan de wettelijke eisen voldoet, en dat uitkopen daarom veel te duur wordt. Verhuizen is volgens de gemeente ook moelijk, omdat er geen goede andere plek is.
* Bij een alcoholcontrole op het Zandpad in Utrecht is een man op een agent ingereden. Een 27-jarige man uit Oudenbosch wilde niet meewerken en hij reed vol in op een agent. Die kon nog net op tijd wegspringen. De bestuurder is aangehouden voor poging tot zware mishandeling.
* Een man van 18 is dit weekend met zijn auto ingereden op een pand aan de Bouw in Houten. De jonge bestuurder was dronken. Na het ongeluk rende hij weg, maar de politie kon hem met hulp van getuigen oppakken en zijn rijbewijs afpakken.
* In Zeist zijn dit weekend twee jonge mannen bedreigd en gedwongen om geld te pinnen. Vrijdagnacht was een jongen van 18 het slachtoffer. Hij kreeg een mes tegen zich aangedrukt en moest geld halen uit een automaat bij het oude postkantoor. De nacht erop werd een jongen uit Huis ter Heide meegenomen naar een pinautomaat op de Slotlaan. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de berovingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.