Bom veiliggesteld, overvallers spoorloos

EEMNES - Het explosiegevaar na de mislukte overval op een geldwagen bij Hotel De Witte Bergen in Eemnes is geweken. De jacht op de overvallers duurt voort.
Bomexperts van de explosievendienst slaagden er maandag in om een explosief op de wagen, die naast een BP-tankstation langs de A1 stond, veilig te verwijderen.
Minstens twee personen deden maandagmiddag een poging de geldtransportwagen te overvallen. Ze plakten daarbij een explosief op de geldwagen. De overval mislukte en de verdachten vluchtten het bos in, de vluchtwagen lieten ze achter. De politie stuurde daarop een explosievenverkenner naar Eemnes.

GASTEN

De omgeving rondom het BP-station werd afgezet. Zo'n 250 gasten van hotel-restaurant de Witte Bergen dat naast het tankstation ligt, werden in de kelder opgevangen. De afritten van de A1 bij verkeersknooppunt Eemnes werden in beide richtingen afgesloten. Door de afsluiting ontstond vanuit Amsterdam een lange file.
Experts deden maandagmiddag met een robot onderzoek naar het explosief dat bevestigd zat op een van de deuren van het voertuig. Aan het einde van de middag maakte de politie bekend dat het explosief veilig van de
geldtransportwagen was verwijderd.
De hotelgasten mochten zich na het geweken explosiegevaar weer vrij bewegen en de afzetting werd opgeheven.
De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan. De politie is nog steeds met helikopters, honden, paarden en agenten op mountainbikes op zoek naar de voortvluchtige verdachten. De twee inzittenden van de geldtransportwagen zijn bij de mislukte overval niet gewond geraakt.

Getuige in kelder over explosiegevaar na overval bij De Witte Bergen
Interview met getuige bij tankstation in de buurt van Hotel De Witte Bergen
Politie: "Explosief Eemnes is veiliggesteld"
Explosief bij Hotel De Witte Bergen veiliggesteld na overval

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.