Armando Museum mogelijk weg uit stad

AMERSFOORT - De kans bestaat dat het Armando Museum vertrekt uit Amersfoort. Museumstichting Amersfoort in C heeft tot 1 december de tijd om de haalbaarheid van een nieuwe locatie buiten Amersfoort te onderzoeken.
In 2007 werd de Elleboogkerk, met daarin het Armando Museum, door brand verwoest. De kerk wordt in ieder geval herbouwd, het verzekeringsgeld is daarvoor beschikbaar.
Een speciale stichting, de Stichting Ondersteuning Armando Museum, heeft samen met de stichting Amersfoort in C fondsen geworven om het gebouw nog beter geschikt te maken voor gebruik als museum.

BEZUINIGINGEN

Amersfoort in C is net als andere Amersfoortse culturele instellingen een forse bezuinigingsopgave in het vooruitzicht gesteld, zoals opgenomen in de Nota Bezuinigingskader. Daarom heeft de gemeente in juni besloten om bij de aanbesteding van de herbouw van de Elleboogkerk pas op de plaats te maken.
Daarmee is ook de toekomst van het Armando Museum ter discussie komen te staan. Het college had toegezegd om in oktober een voorstel aan de gemeenteraad te sturen.

ELDERS

De stichting Amersfoort in C heeft aangegeven mogelijkheden te zien voor herhuisvesting van het Armando Museum buiten Amersfoort. Een onderzoek moet uitwijzen of deze mogelijkheid haalbaar en wenselijk is. 
Wethouder Barendregt zegt te helpen bij de zoektocht naar een nieuwe plek. "De Elleboogkerk zal in ieder geval zo spoedig mogelijk weer herrijzen en daarbinnen zal een passende functie worden ondergebracht", zegt de wethouder.

Gesprek over de nieuwe plek voor het Armandomuseum
Waar komt het Armando Museum te zitten?

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.