Nieuwe veerpont laat op zich wachten

NIEUWER TER AA - Het is nog onduidelijk wanneer de veerdienst over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwer Ter Aa wordt hervat. Dat zei een woordvoerster van Rijkswaterstaat woensdag.
Bijna twee weken geleden botste een vrachtschip op de veerpont waardoor die omsloeg en de schipper om het leven kwam.
De pont tussen Nieuwer ter Aa en Breukelen voer voor Rijkswaterstaat. Die liet na het ongeluk weten dat de veerdienst binnen een week zou worden hervat. Maar, zo zegt de woordvoerster, eerst moest een nieuwe pont worden gevonden die al grotendeels geschikt was voor de route. Die pont is er inmiddels, maar moet nu nog worden aangepast.

VERBOUWD

"De hele pont hoeft niet verbouwd te worden, maar het veer en de omgeving moeten op elkaar worden afgestemd", aldus de woordvoerster. Hierna moet de Inspectie Verkeer en Waterstaat de pont nog goedkeuren.
De nieuwe pont wordt tijdelijk ingezet. Als het Korps landelijke Politiediensten (KLPD) het onderzoek aan de getroffen veerpont heeft afgerond, komt deze weer in de vaart.
Volgens Rijkswaterstaat voer het pontje jaarlijks 100.000 mensen van de ene naar de andere kant van het kanaal, vooral scholieren. Twee scholen voor voortgezet onderwijs in Breukelen laten weten dat ze geen klachten hebben ontvangen van leerlingen die nu moeten omrijden via de brug.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.