Kort nieuws: brandstichting auto in Utrecht

REGIO - De politie in Utrecht zoekt getuigen van een autobrand. Een 28-jarige man zag zijn auto branden op de Soetendaallaan. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken en hoopt dat mensen wat gezien hebben.
* Bij een controle op het Zandpad in Utrecht hebben agenten twee mannen opgepakt in een gestolen auto. De twee Roemenen van 21 en 23 hadden geen vaste woon- en verblijfplaats en konden niet uitleggen van wie de auto was. De mannen zijn aangehouden en zitten vast.
* In Bilthoven zijn twee inbrekers op heterdaad betrapt. Het duo uit Den Haag had het voorzien op een winkel aan de Soestdijkseweg, maar had de reactiesnelheid van de politie onderschat. Ze waren naar binnen en buiten geklommen door een vernielde ruit en probeerden te ontkomen met een paar levensmiddelen.
* In Cothen is een auto over de kop gevlogen. De 25-jarige bestuurder uit Amstelveen verloor op de Van Lynden van Sandenburgweg de macht over het stuur met de buiteling tot gevolg. Hij kon ongedeerd uitstappen, maar dat geldt niet voor een 23-jarige passagier; deze vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd.
* In Zeist is een scooterrijdster gewond geraakt bij een ongeluk. Het 16-jarige meisje ging onderuit op de natte Graaf Adolflaan en liep letsel op aan benen en armen. Haar passagier bleef ongedeerd.
* Een kledingverkoper in Bunschoten heeft met terugwerkende kracht een winkeldief kunnen pakken. De 21-jarige klant werd herkend van de diefstal van een jas, 24 uur daarvoor. Het lijkt erop dat ze, samen met haar vriend, nog meer kleding wilde stelen in de winkel aan de Spuistraat. De vrouw is overgedragen aan de politie. Haar vriend meldde zich later zelf op het bureau.
* In Utrecht zijn twee autokrakers aangehouden die gisteravond in Vinkeveen hun slag sloegen. Een getuige zag de mannen twee autokraken plegen langs de Provincialeweg en waarschuwde de politie. Op de Marshallaan in Utrecht werd de auto weer gezien door agenten. Beide inzittenden werden aangehouden.
In de auto van de 21-jarige Utrechters lag een navigatiesysteem dat waarschijnlijk gestolen werd in Vinkeveen.
* In Mijdrecht is een automobilist aangehouden, omdat hij geprepareerde tassen voor winkeldiefstal bij zich had. Daarmee had de man uit Polen waarschijnlijk een computerspel met alarmlabel en parfumverpakkingen gestolen. De man moest mee naar het bureau.
* Een windvlaag heeft voor een verkeersongeluk in Montfoort gezorgd. Door de straffe bries kwam een 19-jarige fietser op de M.A. Reinaldaweg in botsing met een bromfietser uit Woerden. Die viel op de grond en raakte gewond aan zijn duim en sleutelbeen. De bromfietser is naar het ziekenhuis in Woerden gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.