Auto op A12 onderzocht op explosieven

WOERDEN - Op de A12 zijn zaterdag in de namiddag drie jonge mannen aangehouden, nadat hun auto op de afrit van de A12 bij Woerden uit de bocht was gevlogen. De politie had de indruk dat er explosieven in de auto lagen, en liet bomexperts onderzoek doen.
Omdat de politie vermoedde dat er "verdachte zaken" in de auto lagen, keerde het Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht de auto binnenstebuiten. Wat er precies in de auto werd gevonden, wil de politie nog niet zeggen in het belang van het onderzoek. Wel is duidelijk dat het niet om explosieven ging.
De politie heeft de drie mannen naar een politiebureau gebracht voor verhoor. De A12 werd bij Woerden in beide richtingen afgesloten. Er ontstonden aan beide kanten lange files. Het verkeer werd al omgeleid bij het Prins Clausplein bij Den Haag en het Utrechtse knooppunt Oudenrijn.
De bestuurder reed vermoedelijk te hard op de oprit naar Woerden en vloog uit de bocht. De drie werden even later op de weg richting Linschoten door agenten aangehouden. Rond 19.00 uur zaterdagavond is de A12 aan beide kanten weer vrijgegeven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.