Kort nieuws: Mannen klimmen in bouwkraan

REGIO - De politie Utrecht heeft twee mannen aangehouden die in een bouwkraan waren geklommen. Een getuige zag de twee bezig op de Draaiweg en belde de politie. Agenten hebben de mannen, twee dertigers, aangehouden.
* De politie in Woerden heeft een Rotterdammer opgepakt voor een inbraak. Getuigen belden de politie omdat ze een 'vreemde man' zagen lopen. Op het moment dat de politie aankwam sloeg hij net een raam in van een achterdeur, in een huis aan De Roer. De man werd meteen ingerekend.
* Gamewinkels verwachten vannacht om twaalf uur grote drukte omdat dan de verkoop van het computerspel Call of Duty Black Ops begint. In de Benelux gaan hiervoor meer dan tweehonderd winkels midden in de nacht open. Ook het Utrechtse Nedgame aan de Amsterdamsestraatweg opent om twaalf uur de deuren
* Automobilisten moeten vanaf vanavond rekening houden met vertragingen op de A2. Rijkswaterstaat is aan het werk ter hoogte van de Leidsche Rijn Tunnel. 's Avonds en in de nacht zijn er enkele afsluitingen en omleidingen.
* De Utrechtse politie maakt jacht op twee straatrovers in Kanaleneiland. Een 56-jarige Nieuwegeiner werd gisteravond op de Koeriersterlaan aangevallen en bedreigd, vermoedelijk met een vuurwapen. De man had geen geld bij zich en uiteindelijk vertrokken de straatrovers met wat andere spullen van de Nieuwegeiner.
* Een vader in Nieuwegein heeft zijn beroofde zoon geholpen. Twee jongens hadden op de Symfonielaan de telefoon van de 15-jarige ongen buitgemaakt. De vader slaagde erin om de gsm terug te krijgen. Er zat alleen geen sim-kaart meer in. Uiteindelijk kwam de politie erbij en die heeft de twee daders van 13 en 14 jaar aangehouden.
* In het Utrechtse Kanaleneiland is een pinpasdief door de mand gevallen. Op beveiligingscamera's aan de Beneluxlaan was te zien dat de man 's ochtends vroeg stond te pinnen met een helm op. Dat terwijl hij met de auto was. Bij fouillering bleek dat de 43-jarige man een groot geldbedrag bij zich en een gestolen pinpas; hij is aangehouden. De politie zoekt nog uit waar de gestolen pinpas vandaan komt.
* In Scherpenzeel heeft een chauffeur van een taxibus 's nachts ruzie gekregen met een groep jongeren. Ze wilden dat de chauffeur eerst langs een snackbar reed. De man weigerde dit en iemand uit de groep schold hem uit. Daarop wilde de chauffeur dat de jongeren uitstapten. Zijn taxibus was vervolgens het mikpunt van vernielingen en bij een vechtpartijtje liep de chauffeur letsel op in zijn gezicht. Een 19-jarige jongen is aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.