Roze badjassen promoten 'het nieuwe werken'

PROVINCIE UTRECHT - Automobilisten moeten woensdagochtend niet schrikken als zij mensen in roze badjassen in de berm zien opduiken. De actievoerders vinden dat mensen de ochtendspits moeten mijden.
'Begin je werkdag in je badjas en niet in de file' is hun motto. De actie is onderdeel van een campagne over 'het nieuwe werken'. De roze badjassen verschijnen op twintig locaties in het land, vooral rond drukke verkeersknooppunten.
Initiatiefnemer Stichting Natuur en Milieu vindt dat mensen beter moeten nadenken over flexibele werktijden en openbaar vervoer, zodat werkend Nederland niet meer iedere ochtend en avond massaal in de file staat. Ook kunnen werkgevers kosten besparen in de kantoorruimte, als zij thuiswerken meer bevorderen.
In een brainstormsessie van het Kenniscentrum Werk en Vervoer hebben werknemers dinsdag plannen gemaakt om de files te omzeilen.
Bekijk en beluister hieronder de reportages van verslaggevers Seán Walsh en Elske Minnema. In Utrecht is Wakker sprak presentator Hannelore Zwitserlood met projectleider Claire Tielens van de campagne 'Het Nieuwe Werken doe je zelf'. Beluister het gesprek hieronder.

Werknemers bestrijden files
Werknemers bestrijden files

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.