Ergernis over snorscooters op fietspaden groeit

UTRECHT - De ergernis van fietsers over snorscooters op fietspaden groeit. De Fietsersbond in Utrecht kreeg na een oproep honderden reacties van fietsers die zeggen last te hebben van de scooters.
Snorscooters zijn scooters met een blauw kenteken. Uit metingen van de Dienst verkeer en Scheepvaart (DVS) van Rijkswaterstaat blijkt dat vrijwel alle bestuurders van snorscooters te hard rijden.
De DVS deed metingen op fietspaden in Woerden, Apeldoorn en Den Haag. Van de honderd passerende scooters reden er 96 harder dan 25 kilometer per uur. De gemiddelde snelheid was 34 en de hoogste snelheid 61 kilometer per uur.

AFSTAND

De dienst keek ook naar ongevallen waarbij fietsers en scooters waren betrokken. In 40 procent van de gevallen kwamen fietsers ten val doordat de scooterrijder te weinig afstand hield bij het inhalen.
Volgens de fietsers zijn het vooral jongeren die asociaal rijden, lawaai en stankoverlast veroorzaken en te hard gaan. De Fietsersbond wil dat er strenger wordt gecontroleerd op de snorscooters.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.