Kort nieuws: Moeder en kind gewond door botsing

REGIO - * Door een aanrijding op de Holkerweg in Amersfoort zijn twee mensen gewond geraakt. Een 44-jarige automoblist vergat voorrang te verlenen aan een 26-jarige fietser.
De vrouw ging onderuit, samen met haar dochter, die achterop zat. Moeder en kind zijn naar het ziekenhuis vervoerd.
* De politie van De Bilt heeft dinsdagavond een overval in de kiem gesmoord. Even na acht uur kreeg de politie de melding dat er op de Neptunuslaan twee verdachte mannen achter een winkel stonden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, ging het tweetal er vandoor. Niet veel later kon één van de verdachten in de omgeving worden aangehouden. Hij had geen alibi en droeg voorwerpen bij zich, die op overvalplannen wijzen.
* Tijdens een routinecontrole in Baarn is een 27-jarige automobilist aangehouden. De man uit Vaassen bleek geregistreerd te staan in het landelijk opsporingsregister en mocht meteen 1200 euro aan oude boetes afrekenen.
* Op de Vleutensebrug in Utrecht is een fietser aangereden door een stadsbus. De chauffeur zag geen kans meer om de overstekende jongen te ontwijken en reed hem aan. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens getuigen reed de haastige fietser door rood.
* De politie in Vianen heeft een automobilist aangehouden, omdat hij nog een gevangenisstraf moest uitzitten. De 21-jarige man reed op de Langeweg en werd herkend door een agent. Die wist dat de Utrechter nog moest zitten en hield aan. De bestuurder zit nu een celstraf uit van zestig dagen.
* In Mijdrecht heeft de politie twee jongens opgepakt; ze worden verdacht van inbraak in een school. Agenten vonden in hun buurt computers en andere gestolen spullen, die net verstopt waren. De jongens van 17 en 19 gedroegen zich volgens de politie erg verdacht. De politie denkt, dat ze net van plan om bij een andere school in te breken.
* De politie waarschuwt inwoners van Veenendaal en Renswoude voor inbrekers. Twaalf mensen deden afgelopen weekend aangifte van woninginbraak door zogenoemde hengelaars of flipperaars. Bij de flippermethode maken inbrekers met een bankpas of een stuk plastic het slot open. Daarnaast 'hengelen' de inbrekers met een stuk ijzerdraad naar de deurklink, bijvoorbeeld via de brievenbus. Eenmaal binnen wisten de inbrekers telefoons, navigatieapparatuur en laptops te stelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.