Rijk gaat trams en snelwegen koppelen

UTRECHT - De aanpak van de Ring Utrecht en de komst van meer tramlijnen zullen worden gekoppeld. Dat blijkt uit het halfjaarlijkse gesprek dat Utrecht voerde met het Rijk over de infrastructuur.
De Utrechtse verkeerswethouder Lintmeijer sprak met minister Schultz van Haegen over de A27, de NRU en een ecoduct bij Amelisweerd.
De gemeenteraad in Utrecht stemde vorige week in met de uitwerking van het zogenaamde 'alternatief Oost' voor de snelwegen rond Utrecht. De partijen, waaronder ook de provincie, hebben nog geen definitief voorkeursalternatief voor de Ring afgesproken, maar voor 6 december moeten ze eruit zijn.

SNELHEID

De gemeenteraad wilde ook dat de wegen rond de stad maximaal 80 km/u zouden worden, maar daar is nog niet over gesproken. Wel worden de eerste stappen gezet voor om een uitbreiding van het ov-netwerk na 2020 te kunnen betalen.
Wel heeft Lintmeijer met de minister afgesproken om een onderzoek te starten naar het ov in de regio Utrecht. Dat is een formele stap om in 2020 voldoende geld te hebben voor grootschalige ov-plannen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.