Kort nieuws: Zeist praat over betere horeca

REGIO - De gemeente Zeist vormt een speciale kopgroep om een nieuw horecabeleid uit te werken. Daarin zitten bestuurders, ondernemers en inwoners. Zeist heeft veel te winnen bij een nieuw beleid. In de afgelopen jaren kwam de horeca namelijk vooral negatief in het nieuws met overlast en vechtpartijen.
* Wim Schellekens stopt volgend jaar als hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg in Utrecht.
Schellekens wordt 65 en wil het rustiger aan gaan doen.
* In Willeskop in Oudewater is vandaag het Bedelaarskerkhof heropend. Het kerkhof uit 1875 werd sinds vier jaar niet meer onderhouden, maar is van zulke cultuurhistorische waarde dat is besloten het terrein te renoveren.
* In Soest heeft een automobilist zich klemgereden in een tunneltje bij het Kerkpad noordzijde. De 21-jarige Amersfoorter zei tegen de politie dat hij niet achter het stuur had gezeten en dat zijn auto daar zomaar stond. Hij bleek teveel gedronken te hebben en moest zijn rijbewijs inleveren.
* Personeel van een winkel aan de Botnische Golf in Woerden is opgelicht door twee vrouwen. De twee maakten stampij bij de kassa omdat ze na een aankoop te weinig wisselgeld teruggekregen zouden hebben. Bij de commotie die daarna ontstond wisten de vrouwen ruim honderd euro achterover te drukken.
* De Nederlandse 'Brildrager van het Jaar' is bij de internationale finale tweede geworden. De 17-jarige Selena Drent uit Amersfoort werd in Londen verslagen door Benny Glendinning uit Ierland. De tien finalisten moesten zich op de catwalk presenteren aan een jury van modekenners en trendwatchers.
* Psychiatrische patiënten worden door hulpverleners vaak niet serieus genomen. Dat blijkt uit een promotieonderzoek van Jean Pierre Wilken aan de Hogeschool Utrecht. De patiënt weet uit ervaring vaak wat een goede oplossing is, maar hulpverleners maken daar volgens Wilken nauwelijks gebruik van.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.