Akkoord voor Tivoli over muziekcentrum

UTRECHT - De gemeente Utrecht en poppodium Tivoli hebben na jaren ruzieën een akkoord bereikt over de samenwerking in het nieuwe Muziekpaleis. De gemeente geeft toe aan de eis van Tivoli om zelfstandig te mogen blijven.
Muziekcentrum Vredenburg en Tivoli vallen straks onder één directeur, maar werken vanuit een eigen werkmaatschappij. Een raad van bestuur houdt toezicht.
Op die manier blijven beide partijen voorlopig zelfstandig en kunnen een eigen financieel beleid voeren. Voor Vredenburg geeft de gemeente een garantie. De constructie loopt twee jaar, daarna wordt de werkwijze geëvalueerd.

FUSIE

Eerdere college's wilden dat het Muziekpaleis gerunt zou worden door één organisatie. Tivoli, Jazzcentrum SJU en het gemeentelijke Vredenburg zouden daarom moeten fuseren, maar dat gaat dus niet door.
Tivoli vreesde dat er op die manier veel geld van het poppodium zou worden ingezet voor klassieke muziek, dat vaak alleen met subsidies kan worden opgevoerd.
Het akkoord moet nog worden uitgewerkt en ook is nog onduidelijk of Wereldmuziekpodium RASA een rol krijgt in het nieuwe Muziekpaleis. Op 16 november wordt de gemeenteraad ingelicht. In maart 2013 moet het Muziekpaleis klaar zijn voor de eerste concerten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.