"Plannen fietsparkeren Utrecht CS te mager"

UTRECHT - De Fietsersbond betwijfelt of de gemeente voldoende fietsparkeerplekken bij de nieuwe ov-terminal in Utrecht heeft ingepland. De bond pleit ervoor dat fietsparkeren gratis blijft bij het Utrechtse station.
De gemeente Utrecht wil over enkele jaren 22.000 plekken aanbieden. "Nu staan er rondom het station 19.000 fietsen en de NS verwacht bijna een verdubbeling van het reizigersaantal", zegt de bond. Onduidelijk is waar nieuwe stallingen moeten komen als de geplande vol raken.
Ook wil de gemeente dat reizigers over enkele jaren hun fietsen alleen in een van de vijf stallingen plaatst. Op straat parkeren mag dan niet meer. De Fietsersbond vreest dat de gemeente alleen nog betaald parkeren toestaat en dat past niet bij een fietsstad als Utrecht, zegt de bond.
Gemeente, Rijk en NS zouden het geld moeten opbrengen zodat Utrechters ook in de toekomst gratis met de fiets naar het station te kunnen komen. Eventueel kunnen dichtbij de perrons plekken betaald worden aangeboden, zoals nu ook het geval is.

Miriam van Bree van de Fietsersbond

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.