Kort Nieuws: Politie grijpt in bij burenruzie

PROVINCIE UTRECHT - * In de Europawijk in IJsselstein heeft de politie moeten ingrijpen bij een burenruzie. Een dronken 38-jarige vrouw bleek de aanstichter van irritaties over en weer, waarop de politie de vrouw verzocht naar binnen te gaan. Die bemoeienis werd de agenten niet in dank afgenomen, want de vrouw sloeg en schopte er direct op los. Ze is aangehouden en achter tralies ontnuchterd.
* In Bosch en Duin is een brievenbus opgeblazen, waarschijnlijk met vuurwerk. De politie wist een deel van de post uit de bus nog te redden, maar beschadigde brieven en poststukken zijn teruggebracht naar de afzender. Om meerdere 'aanslagen' te voorkomen, zal TNT volgende maand al haar brievenbussen voorzien van een smallere gleuf.
* Van de vier grote steden hebben inwoners van Utrecht het beste salaris. Utrecht zit zelfs 3% boven het landelijk gemiddelde. Als het gaat om de meest welvarende regio, scoort de Gooi & Vechtstreek het hoogst.
* Met 166 kilometer per uur over de A2 bij Breukelen. Het heeft een man uit Bloemendaal zijn rijbewijs gekost.
Hij reed een opvallende politie-auto voorbij, die achter hem aanging en de hardrijder klokte op een overschrijding 66 kilometer per uur.
* Een kunstveiling in Utrecht heeft ruim 10.000 euro opgebracht voor het goede doel. Op de Kiwanis Kunstveiling werd onder andere een ets van Rembrandt verkocht; die leverde 700.000 euro op. Het geld gaat naar de Mytylschool in Utrecht.
* Op de Jonker Bolpoort in Leusden is vanmorgen vroeg een automobilist aangehouden. De 29-jarige man liep tegen de lamp bij een controle: hij moest nog voor 500 euro aan oude boetes betalen. Omdat hij op het bureau niet alles direct kon betalen, werd een vriendin opgeroepen voor het overige deel.
* In Wijk bij Duurstede wordt een half jaar lang gebaggerd. Maandag beginnen de werkzaamheden. Het slib komt uit sloten en watergangen in de bebouwde kom. In maart is het water weer helemaal schoon.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.