Politiek reageert op vertrek Van 't Veld

MAARSSEN - Lijsttrekkers van de lokale partijen hebben gereageerd op het aangekondige vertrek van de huidige burgemeester van Maarssen Mirjam van 't Veld.
Van 't Veld stelt zich niet beschikbaar als burgemeester van de nieuwe fusiegemeente Stichtse Vecht. Dat heeft zij bekend gemaakt in een brief aan medewerkers van de gemeente Maarssen, die in het bezit is van RTV Utrecht.
Van 't Veld zegt in de brief dat zij geen steun krijgt van drie Maarssense lijsttrekkers. Het gaat om de fractieleiders van de VVD, PvdA en MaarssenNatuurlijk. Die hebben buiten haar weten een ander voorgedragen voor de functie. Zij zien liever Ger Mik als voorlopige burgemeester van Stichtse Vecht. Mik is op dit moment de waarnemend burgemeester van Breukelen.
De fractievoorzitters stuurden hun aanbeveling naar de provincie. Waarom zij voorbij gaan aan Van 't Veld, is nog onduidelijk.
Van 't Veld zal dus vanaf 1 januari tot haar grote spijt geen rol meer spelen in de politiek van Stichtse Vecht. Die gemeente wordt gevormd door het samenvoegen van Maarssen, Breukelen en Loenen.

REACTIES OP RTVUTRECHT.NL

Bertine Oosthoek, lijsttrekker van CDA Stichtse Vecht laat weten via de website van RTV Utrecht verbijsterd te zijn over de actie van PvdA, VVD en Maarssen Natuurlijk! "Het is dapper van de burgemeester om deze conclusie te trekken, maar de verkeerde persoon stapt nu op. We betreuren dit zeer, net name op het persoonlijke vlak. We waren blij dat er, door de openbaarmaking van het rapport Berenschot, een nieuwe weg was ingeslagen. PvdA, VVD en Maarssen Natuurlijk! laten nu echter zien dat hun handtekening onder dit rapport geen waarde had. Het CDA staat echter nog steeds voor een open en eerlijk debat en neemt afstand van deze achterkamertjes politiek."
Mieke Hoek, Lijsttrekker van Het Vechtse Verbond uit Loenen
"Het is werkelijk niet te geloven hoe dit allemaal gaat en dan moet de nieuwe raad nog beginnen. Werkelijk respectloos naar Mirjam van 't Veld toe. Het lijkt ons het beste als er een onafhankelijke, door de commissaris van de Koningin aangewezen, interim burgemeester komt. Wat denken mijnheer Esterik van PvdA, Piet Ploeg VVD en Warner van Vossen MaarssenNatuurlijk wel om zonder overleg met de overige lijsttrekkers mijnheer Mik naar voren te schuiven. Wij zijn wars van achterkamertjes politiek en keuren deze onsmakelijke handelswijze af."

REACTIES OP VERTREK VAN 'T VELD

Ron Druppers, lijsttrekker Maarssen 2000

'De raad en het college hebben uitgesproken zich te conformeren aan de aanbevelingen uit dit rapport en zich in te zetten voor een verbetering van de bestuurscultuur. De gehele fractie en de kandidaten van Maarssen 2000 zijn dan ook zeer geschokt dat in de aanloop naar de vorming van de nieuwe gemeente Stichtse Vecht opnieuw het tegendeel wordt bewezen en wenst dan ook, overeenkomstig haar verkiezingprogramma, in het openbaar afstand te nemen van deze handelswijze.'
Roel Robbertsen, Commissaris van Koningin in Utrecht
'Ik betreur het zeer dat burgemeester Van 't Veld de beslissing heeft genomen zich niet meer beschikbaar te stellen. Te meer zij zich met hart en ziel voor Maarssen heeft ingezet, hetgeen een groot compliment verdient.'

Strijd om burgemeesterschap Stichtse Vecht
Reactie Ron Druppers, lijsttrekker Maarssen 2000
Strijd om burgemeesterschap Stichtse Vecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.