Raad Maarssen wil dat Van 't Veld blijft

MAARSSEN - De Maarssense gemeenteraad wil dat burgemeester Van 't Veld aanblijft. Zelf wil ze daar nog geen uitspraken over doen.
Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond voor een motie van de partij Maarssen 2000. Die vroeg Van 't Veld zich toch kandidaat te stellen voor het burgemeesterschap van de nieuwe gemeente Stichtse Vecht. Eerder trok ze die kandidatuur in, omdat drie lijsttrekkers achter haar rug om iemand anders steunden.
Van 't Veld wil nog niet reageren op de oproep van de gemeenteraad. Ze noemt de steun vleiend, maar wil nog over de kwestie nadenken.
De Maarssense raadsleden vergaderden uren over de bestuurscrisis die is ontstaan. Twee wethouders traden vlak voor de raadsvergadering af: Van Esterik van de PvdA en Van Vossen van Maarssen Natuurlijk. Zij ondertekenden de brief waarin Van 't Veld werd gepasseerd.
De wethouders blijven nog wel aan als lijsttrekker. Maar een gepland verkiezingsdebat tussen de lijsttrekkers, dat ook donderdagavond zou worden gehouden, werd afgelast.

Harde discussies in Maarssense gemeenteraad
Van 't Veld reageert op discussie in gemeenteraad
Raad Maarssen wil dat Van 't Veld blijft

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.