Weer treinverkeer naar en rond Utrecht

UTRECHT - NS en ProRail heeft laten weten dat er sinds vanmiddag 15.00u weer een aangepaste dienstregeling van kracht is.
NS verwacht in de loop van de dag er stap voor stap meer treinen gaan rijden. De treinen rijden weer op alle stations rondom Utrecht . De vervoerder zorgt nog wel voor de inzet van extra bussen en verwacht dat zondag de treinen volgens de normale dienstregeling rijden.
Vanuit het verkeersleidingscentrum van ProRail in Utrecht werden vanochtend al wel weer treinen bestuurd. Die reden nog niet van of naar Utrecht CS, maar tussen Geldermalsen en Dordrecht en de treinen tussen Amersfoort en Ede.
Het treinverkeer lag de hele stil na de brand in het verkeersleidingscentrum in Utrecht.
Door de brand in de verkeersleidingspost strandden gisteren duizenden reizigers. Medewerkers van Prorail zijn vannacht en vanmorgen bezig geweest met het testen van de systemen. Daarbij wordt gekeken of de systemen zoals wissels en seinen werken, en of ze veilig te bedienen zijn.
De NS rijdt nu met een aangepaste dienstregeling. Treinen in de regio Utrecht rijden op dit moment tot aan de stations Hilversum, Bilthoven, Breukelen en Utrecht Zuilen.
Waarom ProRail geen back-up systeem heeft voor zo'n belangrijk verkeersleidingscentrum wist een woordvoerder niet te zeggen. Zo'n back-up systeem kan ingezet worden als het eerste systeem uitvalt, zoals gisteren bij de brand.
Het verkeersleidingscentrum waar brand is uitgebroken is niet het nieuwe centrum dat in oktober werd geopend. Dat Operationele Controle Centrum Rail werd speciaal in het leven geroepen om calamiteiten op het spoor te verhelpen en zit ook in Utrecht.

ProRail: "Onduidelijk wanneer treinen weer gaan rijden"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.