Kort Nieuws: Franse zakkenrolsters opgepakt

PROVINCIE UTRECHT - Twee zakkenrolsters uit Frankrijk zijn gisteren op heterdaad betrapt. De Françaises hadden kort daarvoor de portemonnee van een vrouw gerold in een bus maar waren daarbij gezien door getuigen.
Controleurs van Connexxion konden voorkomen op het Stationsplein in Utrecht dat de vrouwen wegkwamen. Vervolgens hebben agenten op het bureau het duo weer overhandigd aan medewerkers van de Vreemdelingenpolitie.
* Op de A28 ter hoogte van Zeist is een vrouw de weg afgereden. Ze was afgeleid toen ze bezig was met haar autoradio. Vervolgens raakte ze eerst de vangrail en toen een andere auto. Daarna schoot ze met de auto de berm in en kwam in de bosjes tot stilstand. Haar auto is total-loss, de 40-jarige vrouw uit Amersfoort moest naar het ziekenhuis. De auto die ze aantikte, had alleen lichte schade.
* Op de Hooglandsedijk in Amersfoort is een man met geweld van zijn tas beroofd. De man probeerde zijn tas vast te houden en de overvaller te verjagen, maar werd vervolgens met een mes in zijn gezicht gesneden, waardoor hij het verzet moest opgeven. Getuigen zijn welkom bij de politie.
* In Woudenberg is een 41-jarige man uit Renswoude mishandeld. Op de Koningin Emmastraat sprak hij drie mannen aan op hun gedrag. Daarop bedreigde het trio de man met een steekwapen en sloeg hem in elkaar. Door snel handelen van getuigen kon de politie de verdachten ter plaatse aanhouden.
* Op de A2 bij Loenersloot is een snelheidsduivel gepakt. De man reed 173 km per uur waar je maar honderd mag. Hij is zijn rijbewijs kwijt.
* Een inwoner van Bunschoten werd bij thuiskomst op de Vermeerstraat verrast door twee ongenode gasten.
Het tweetal probeerde er direct vandoor te gaan, maar de 39-jarige bewoner wist één van hen vast te grijpen.
Voor korte duur, want de inbreker trok direct een mes. Ze zijn ontkomen zonder buit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.