Vier nieuwe Michelinsterren in regio Utrecht

UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn vier nieuwe Michelinsterren uitgedeeld.
Kasteel Heemstede in Houten heeft zijn Michelinster terug en ook in Driebergen, Linschoten en Loenen aan de Vecht kan nu op sterrenniveau getafeld worden, respectievelijk bij de restaurants La Provence, 't Amsterdammertje en De Burgemeester.
Nog niet eerder werden in één keer zoveel sterren uitgedeeld in onze regio. Karel V in Utrecht, De Hoefslag in Bosch en Duin, De Saffraan in Amersfoort, De Nederlanden in Vreeland en Tante Koosje in Loenen aan de Vecht behielden hun ster.
Nederland blijft twee driesterrenrestaurants houden: Oud Sluis in Sluis en De Librije in Zwolle. Negen restaurants kregen hun eerste Michelinster. Nederland telt met de nieuwe lijst twee driesterrenrestaurants, dertien gelegenheden met twee sterren en 83 met één ster. Hieronder de volledige lijst van Michelin.
RTV Utrecht ging langs bij één van de winnaars: La Provence in Driebergen. En dat restaurant zit in een opvallend gebouw. De vader van de huidige eigenaar had hier namelijk ook een eetgelegenheid maar dat was nog een snackbar, mét een automatiek.

Chefkok Kasteel Heemstede dolblij met ster
Vier nieuwe Michelinsterren in regio Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.