Postbodes TNT staken weer

UTRECHT - Postbodes van TNT gaan donderdag en vrijdag weer staken. Het aantal gedwongen ontslagen bij TNT (ruim 3.000) moet lager, vinden ze.
Het kabinet en de Tweede Kamer moeten hun verantwoordelijkheid nemen en ingrijpen in de postmarkt om te voorkomen dat duizenden oudere TNT'ers in de WW belanden", aldus de vakbonden.
De 48-uursstaking is niet alleen van TNT. Ook postbezorgers van de nieuwe postbedrijven steunen de actie en willen de politiek laten weten dat ingrijpen in de postmarkt noodzakelijk is. Samen met de medewerkers van TNT verzamelen de postbezorgers zich donderdag in Pathé Spuimarkt in Den Haag.
Minister Kamp van Sociale Zaken en staatssecretaris Bleker van Economische Zaken nemen duizenden handtekeningen in ontvangst.
Daarna volgen de ruim vijfhonderd aanwezige postwerkers gezamenlijk een debat in de Tweede Kamer over de postmarkt via een live verbinding. Na het debat, dat eindigt rond 11.30 uur, komen verschillende Kamerleden naar Pathé om daar de discussie met de postwerkers aan te gaan.
Op 16 november staakten de postbodes ook al.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.