Fors verlies PvdA in Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - De PvdA in Stichtse Vecht heeft een fors verlies moeten incasseren. De partij ging naar 3 zetels. Grote winnaars zijn de VVD en de lokale partijen. De opkomst was met 44,3 procent fors lager dan in 2006. Trots heeft geen zetel weten te winnen.
"We hebben ons verhaal niet goed over weten te brengen", zei een teleurgestelde PvdA-lijsttrekker Erik van Esterik toen de zetelverdeling bekend werd.
De rel rondom burgemeester Van 't Veld heeft de PvdA geen goed gedaan. De partij had samen met de VVD en MaarssenNatuurlijk een brief aan de Commissaris van de Koningin geschreven, waarin staat dat Van 't Veld niet geschikt zou zijn voor het ambt van burgemeester van Stichtse Vecht.
Maarssen 2000 bracht alles naar buiten en burgemeester Van 't veld besloot om zich niet beschikbaar te stellen voor de nieuwe functie.

COLLEGE

Zowel de VVD als de lijstverbinding van de lokale partijen eisen nu het initiatief op voor het vormen van een college. Beide hebben 8 zetels. Zaterdag wordt er in een openbare raadsvergadering verder gepraat over de vorming van een nieuw college.
Het Maarssense VVD-raadslid Van Liempdt heeft een voorkeurszetel gewonnen. Hij splitst zich waarschijnlijk af van zijn partij. Daarmee zou de VVD nog 7 zetels hebben.

RUZIE

Tijdens de verkiezingsavond in het gemeentehuis in Breukelen is Jort Kelder boos weggelopen. De journalist leidde het verkiezingsdebat over de uitslagen van de Stichtse Vecht, maar kreeg ruzie met het publiek.
Daarop leverde hij zijn microfoon in en verliet het podium. Pas een uur later pakte hij die weer op, nadat de uitslagen bekend waren geworden.
De verkiezingen zelf zijn wel goed verlopen in de fusiegemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen. Wel waren er een aantal mensen die zich niet konden identificeren en dus geen stem konden uitbrengen.
PvdA: 3 zetels
VVD: 8 zetels
CDA: 5 zetels
M2000: 4 zetels
GroenLinks: 2 zetels
CU/SGP: 2 zetels
D66: 3 zetels
Streekbel.: 2 zetels
V.Verbond: 2 zetels
Br. Bew: 1 zetel
Maarssen Nat: 1 zetel
TROTS: 0 zetels

Veel mis tijdens verkiezingsavond Stichtse Vecht
VVD, CDA winnaar tijdens rumoerige verkiezingsavond

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.