Weer cel en tbs voor moord Maartensdijk

MAARTENSDIJK - De 25-jarige Bart H. uit Veendam is maandag door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging. Het hof acht aangetoond dat H. in februari 2009 in Maartensdijk de 52-jarige Paul Schaap vermoordde.
H. zocht via de site van pedofielenvereniging Martijn contact met Schaap, die zichzelf pedofiel en satanist noemde. Na een eerste ontmoeting ging H. naar de woning van Schaap, waar het slachtoffer werd gewurgd. De straf is zoals de advocaat-generaal had geëist, en zoals de rechtbank eerder ook conform de eis van de officier van justitie had opgelegd.
Het slachtoffer werd eerst gewurgd en later met een mes de keel doorgesneden. H. vertelde na de moord aan een vriend en een broer wat hij gedaan had, en hoe. Bovendien bekende H. in maart 2009. Hij vertelde dat
hij zelf was misbruikt en kinderen wilde beschermen. Details uit zijn relaas kon alleen een dader weten. Dat H. later bij de rechtbank en ook in hoger beroep ontkende, was niet meer overtuigend.
De man houdt volgens deskundigen een stuwmeer van woede en haat in bedwang, en de kans op nieuwe strafbare feiten is zonder behandeling groot. Daarom is gedwongen verpleging geadviseerd. De verpleging begint - ook volgens advies van deskundigen - na het uitzitten van een derde van de celstraf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.