Drukkere ochtendspits rustiger verlopen

UTRECHT - De ochtendspits dinsdagmorgen is zonder grote problemen verlopen. Er waren weliswaar veel files, maar die waren niet abnormaal lang. Het KLPD in Driebergen zegt dat weinig aanrijdingen waren.
"Veel automobilisten reden voorzichtiger", zegt de woordvoerder van het KLPD. Ook de regionale politie zegt dat er weinig incidenten waren. "Een paar auto's met blikschade".
Maandag stond er door de sneeuwval rond zes uur 's avonds 880 kilometer file, de langste avondspits ooit. Vooral in het midden van het land stonden de wegen vol. De grootste problemen waren er rond Amsterdam en rond Utrecht op de A12, A1 en de A27.
Volgens de politie hebben er veel aanrijdingen plaatsgevonden in en om Utrecht. In 99 procent van de gevallen ging het alleen om blikschade, zei politiewoordvoerder Bernard Jens.
De avondspits is terecht gekomen op de derde plaats in het lijstje met drukste files ooit. De twee koplopers waren allebei ochtendspitsen. Op 25 maart 2008 stond er in totaal 888 kilometer aan files, maar 8 februari 1999 blijft met 975 kilometer de absolute recordhouder.

Strooiwagens druk in de weer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.