Brand Eemfors in Amersfoort onder controle

AMERSFOORT - In Amersfoort is dinsdagmorgen vroeg een zeer grote brand uitgebroken. Het gaat om het hoofdkantoor van groenbeheerder Eemfors aan de Schothorsterlaan 88. Rond 8.20 uur was de brand onder controle.
Het pand, eigendom van de gemeente, moet als verloren worden beschouwd.
"Het dak is nu helemaal kapot", zegt verslaggever Ulrike Nagel. Het pand waarin het bedrijf is gevestigd, heeft een rieten kap. De bewoners van een woonhuis achter het hoofdkantoor zijn tijdig in veiligheid gebracht.
Daarnaast staat een loods waarin vogels worden gehouden. De dieren zijn door de dierenambulance naar een veilig onderkomen gebracht.

PUBLIEK

De brandweer heeft de brand met circa 50 mensen bestreden. Behalve uit de stad kwamen die ook uit omliggende gemeenten zoals Woudenberg. Er stond veel publiek rondom het pand en ook burgemeester Bolsius uit Amersfoort heeft poolshoogte genomen.
Het gaat om het hoofdkantoor van Eemfors, waar de administratie wordt gedaan en de planners werken. De apparatuur van het groenbedrijf staat grotendeels op locatie. Dat zegt een medewerker van Eemfors.
Wel stonden er meerdere strooiwagens op het terrein. Die worden nu overgebracht naar een andere plek.
Bij de organisatie werken voornamelijk mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen dinsdag niet aan het werk.
Wat de oorzaak is van de brand, is nog niet bekend.

Ulrike Nagel praat met een medewerker van Eemfors (7.10 uur)
Grote brand bij Eemfors in Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.