Kort nieuws: Auto te water, automobilist spoorloos

UTRECHT - Een auto met een Pools kenteken is bij de Jachtrustlaan in Werkhoven te water geraakt. Toen de hulpdiensten rond 9.10 uur ter plekke kwamen, bleek de bestuurder spoorloos. De politie onderzoekt de zaak.
* In Soest is een buschauffeur met sneeuwballen bekogeld. De man opende bij een halte op de Dalweg zijn deur en werd vol in het gezicht geraakt. Omdat hij last had van zijn oog, is hij direct langs het ziekenhuis gegaan ter controle.
* In Vianen is een 36-jarige man aangehouden voor mishandeling. Hij ging door het lint, omdat hij niet meer terecht kon bij een vriend in een flat in de wijk Vijfheerenlanden. Een 51-jarige buurvrouw, die zich ermee bemoeide, kwam ten val en raakte gewond aan haar arm en rug. Op last van een arts van de Crisisdienst is de agressieve man na de aanhouding opgenomen.
* In IJsselstein is een automobilist van haar tas beroofd. De 60-jarige vrouw zette bij het instappen op het Kronenburgplantsoen haar tas op de passagiersstoel en kreeg toen de schrik van haar leven. Precies op het moment dat ze wilde wegrijden trok een man het rechterportier open en de tas van de stoel. De tas is later leeg teruggevonden.
* Een inbreker is betrapt omdat agenten zijn voetsporen in de sneeuw zagen. Een getuige had de politie gebeld omdat er werd ingebroken in een huisje van het volkstuinencomplex aan de Oostbroekselaan. De agenten vonden via de voetsporen een 46-jarige inbreker die lag te slapen in een van de huisjes.
* Een laptopdief is maandagmiddag enige tijd gevolgd via cameratoezicht. Agenten hadden een telefoontje gekregen dat de dief actief was bij een bedrijf Achter Clarenburg. In de omgeving van Predikherenkerkhof kon de 18-jarige man worden opgepakt.
* Ondanks voetstappen in de sneeuw is een inbreker in Rhenen niet meer aangetroffen. De man was rond 3.40 uur in een woning aan de Platanenlaan aan het werk en werd betrapt door de bewoner. Agenten konden dankzij de sneeuw de inbreker volgen langs de Berkenlaan, Anemoonstraat en het Vreeswijkplein. Maar uiteindelijk kon de inbreker ontkomen.
* Een 44-jarige vrouw uit De Bilt is maandagmorgen met haar auto van de weg geraakt. De vrouw reed over de Amersfoortseweg en werd vermoedelijk onwel. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.
* Op de A2 bij Abcoude heeft een Amsterdammer zijn rijbewijs moeten inleveren. De man werd dinsdagochtend betrapt toen hij 159 km/u reed, waar 100 km/uur is toegestaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.