Leersumse Plassen voorbereid op ijspret

LEERSUM - Staatsbosbeheer bereidt zich voor op een druk schaatsweekend op de Leersumse Plassen.
De afgelopen jaren is het natuurgebied Leersumse Veld steeds populairder gebleken bij recreanten. Omdat de plassen vrij ondiep zijn, kan er bij vorst al vrij snel geschaatst worden.
Schaatsers zijn van harte welkom, stelt Staatsbosbeheer. Het is alleen wel belangrijk dat zij rekening houden met de natuur en de veiligheid van mederecreanten.

HULPDIENSTEN

Bezoekers moeten er bij het parkeren van hun auto voor zorgen dat een ambulance voldoende ruimte heeft en toegang heeft tot de inritten.

HONDEN EN HEKKEN

Honden moeten aan de lijn in verband met de veiligheid van andere schaatsers en de aanwezige koeien. Bezoekers moeten daarnaast de klaphekken als ingang gebruiken en het aanwezige raster intakt laten zodat de koeien niet de weg op kunnen.

ROMMEL

Daarnaast verzoekt Staatsbosbeheer iedere bezoeker om, na het schaatsen, zijn eigen rommel mee terug te nemen en zoveel mogelijk op en langs het ijs te blijven in verband met verstoring van de aanwezige dieren. "Op deze manier kunnen schaatsers volop genieten van het ijs en heeft de ijspret geen nadelige gevolgen voor dier en natuur", laat Staatsbosbeheer weten.
RTV Utrecht is benieuwd naar uw schaatsfoto's en andere plaatjes van winterpret. Stuur uw foto's naar nieuwemedia@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.