Van 't Veld toch waarnemend burgemeester

MAARSSEN - Mirjam van 't Veld wordt per 1 januari toch waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Stichtse Vecht, die bestaat uit Maarssen, Breukelen en Loenen.
Commissaris van de Koningin Robbertsen heeft haar benoemd. "Van 't Veld heeft de afgelopen acht maanden als burgemeester van Maarssen daadkrachtig en met verve leiding gegeven aan het herindelingsproces van de gemeenten Breukelen, Loenen en Maarssen", staat in een verklaring van de provincie.
Rond Van 't Veld speelde de afgelopen weken een rel. Drie lijsttrekkers, onder wie twee wethouders, vonden haar niet geschikt als waarnemend burgemeester van de Stichtse Vecht en schoven in een nooit verstuurde brief aan de commissaris van de Koningin, Ger Mik naar voren. Van 't Veld (CDA) trok zich daarop terug als kandidaat voor de Stichtse Vecht.
De Maarssense wethouders Van Vossen (Maarssen Natuurlijk) en Van Esterik (PvdA) legden bijna twee weken geleden hun functie neer vanwege de kwestie, maar ze blijven wel lijsttrekker.

REACTIE VAN 'T VELD

Van 't Veld wil alleen schriftelijk reageren. Ze laat het volgende weten:  "Het is op zeer nadrukkelijk verzoek van de raad, inwoners, medewerkers en de commissaris van de Koningin dat ik vanmiddag 'ja; heb gezegd tegen de rol van waarnemend burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht."
"Zoals eerder gememoreerd heb ik mij de afgelopen jaren als burgemeester met hart en ziel ingezet voor de gemeente Maarssen en de laatste maanden als voorzitter van de stuurgroep voor de nieuwe gemeente Stichtse Vecht. De opdracht die ik daarbij had was niet eenvoudig. Verbeteren van een bestuurlijke cultuur gaat niet zonder slag of stoot, zo is ook de afgelopen weken weer gebleken. Mijn motivatie is echter steeds gebleven om samen met collega’s te werken aan een prettige leefomgeving voor inwoners, met een betrouwbaar en aanspreekbaar bestuur. De loyale en hardwerkende medewerkers van de gemeente Maarssen en later die in Breukelen en Loenen hebben me daarin altijd gesteund."
"Mijn verbondenheid met de inwoners en medewerkers hebben mij doen besluiten ja te zeggen tegen het verzoek van de commissaris om waarnemer te worden. Hiermee kan ik in ieder geval enige vorm van continuïteit bieden in een periode van grote veranderingen. Over mijn positie wil ik het vanaf nu niet meer hebben. Als u mij toestaat ga ik nu aan het werk; er moet nog een hoop gebeuren."
Het is aan de nieuwe gemeenteraad van de fusiegemeente om een profielschets op te stellen voor een vaste burgemeester. Daarna volgt de procedure tot benoeming.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.