Kort nieuws: fietsendief betrapt met camera

PROVINCIE UTRECHT - In Utrecht is met camerabewaking een fietsendief op heterdaad betrapt.
De 44-jarige man stond op de Oudegracht met gereedschap aan fietsen te rommelen en probeerde even later een gestolen fiets te verkopen aan een voorbijganger. Hij had niet door dat hij gefilmd werd en liet zich verrassen door de politie.
* In IJsselstein is een illegale posterplakker opgepakt. De 40-jarige man uit Amsterdam was op klaarlichte dag bezig met de promotie van een dansfeest en liep tegen de lamp op de Abbink-Spainkstraat. Op de glasbak zat niet zijn enige poster, in zijn auto lagen er nog 600. De auto, posters en lijm zijn in beslag genomen.
* De politie in Bunnik is op zoek naar een partij oude auto-accu's. Inbrekers hebben er bij een bedrijf aan de Rumpsterweg zo'n zestig gestolen. Omdat het er zoveel zijn denkt de politie dat getuigen hebben gezien hoe de accu's in een auto of busje zijn geladen.
* In de Utrechtse Hardebollenstraat is een 20-jarige man opgepakt, die tegen voorbijgangers stond te schreeuwen. Politieagenten zagen dat hij drie meisjes op straat uitschold en gaven hem een waarschuwing. Dat pikte de schreeuwlelijk niet en hij richtte zijn boosheid verder op de agenten. Omdat hij daar niet mee stopte, is hij naar het politiebureau gebracht.
* Op de Utrechtseweg is Amersfoort hebben onbekenden geprobeerd brand te stichting bij een bedrijf. Het vuur lijkt in de kiem gesmoord, want alleen de voordeur liep lichte schade op. De politie zou graag in contact komen met getuigen.
* In Maarssen is een vrouw gewond geraakt toen ze langs twee werkmannen fietste. De mannen waren met een dikke waterslang straatputten aan het schoonspuiten. De vrouw fietste over de slang en kwam ongelukkig ten val. Ze is naar het Antoniusziekenhuis in Utrecht gebracht. De werklui hebben beloofd de schade af te handelen.
*

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.