Politiepaarden gewond bij oefening

HOUTEN - Bij een oefening waarbij rook werd gebruikt, zijn woensdagavond politiepaarden onwel geraakt. Enkele paarden verkeren in zorgwekkende toestand en zijn naar de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht gebracht.
In de avonduren hielden de brandweer en politie een gezamenlijke oefening in het complex van de Levende Have van de Politie Utrecht aan de Vleugelboot. Bij de oefening werd gebruik gemaakt van rook.
Vermoedelijk is rook in het stallencomplex terechtgekomen. Daardoor raakten de zes paarden onwel. Agenten hebben de stallen direct ontruimd. Vier agenten hebben zich na de ontruiming medisch laten onderzoeken, maar maken het goed.

DIERENARTS

Twee paarden zijn opgenomen in de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit in Utrecht gebracht. De overige vier werden in het stallencomplex van de Levende Have door een dierenarts behandeld.
De paarden kunnen momenteel niet voor politiewerk worden ingezet en zijn dus niet in staat om aanwezig te zijn bij de wedstrijd van FC Utrecht vanavond. Dieren en manschappen van de KLPD in Driebergen gaan die diensten overnemen.
Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeluk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.