Minder treinen Utrecht CS door sneeuw

PROVINCIE UTRECHT - Op Utrecht CS en Amersfoort CS zijn zaterdagmiddag veel treinen uitgevallen de hevige sneeuwval. De oorzaak zijn bevroren wissels en uitgevallen treinen. ProRail heeft de gewone dienstregeling losgelaten.
Volgens ProRail rijden op alle routes van en naar Utrecht en Amersfoort treinen, maar is het spoorboekje losgelaten. Daarom moeten reizigers naar de omroepberichten op de stations luisteren. Het grote bord op Utrecht CS blijft leeg.
De trein van Ede naar Utrecht CS heeft vanmiddag enkele tijd stilgestaan, maar is uiteindelijk wel op Utrecht CS aangekomen.

TRAINING

ProRail heeft honderden medewerkers langs de rails staan om mogelijke wisselstoringen zo snel mogelijk te verhelpen. In de loop van het jaar is getraind op dit soort noodsituaties en die training lijkt zijn vruchten af te werpen,zegt de NS.
Connexxion meldt dat de meeste bussen in de regio wel rijden. Omdat veel treinen zijn uitgevallen, zijn de bussen wel overvol. De trams tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein hebben wel last van de sneeuw, maar rijden gewoon.

AUTO

De politie zegt dat er relatief weinig auto-ongelukken gebeuren. Wel heeft in Amersfoort een vrouw last van haar arm nadat een uitglijdende bus tegen haar was aangereden. Ook in Driebergen raakte iemand lichtgewond door een kop-staartbotsing op de Arnhemsebovenweg.
Volgens een woordvoerder komt dat omdat mensen met sneeuwbuien voorzichtig rijden. Wel komen er veel meldingen binnen van overlast door sneeuwballengooiers.
Alleen op de A1 tussen Amersfoort en Apeldoorn stond zaterdagmiddag een file van 14 kilometer als gevolg van sneeuw op de weg, aldus de woordvoerder van de KLPD. Op de A27 en A28 bij Utrecht en Amersfoort stonden rond 14.30 uur meerdere files.
Op de A12 van Utrecht naar Arnhem is zaterdagmiddag tussen Oosterbeek en Wageningen een ongeluk gebeurd. Daardoor stond daar ook veel verkeer vast.

Drukte op Utrecht CS

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.