Spoeddebat GroenLinks over ProRail

UTRECHT - GroenLinks heeft een spoeddebat aangevraagd vanwege de grote problemen op het spoor, afgelopen zaterdag.
Spoorbeheerder Prorail is bij de eerste goede sneeuwbui direct al door de mand gevallen. Dat zegt Groenlinks Tweede-Kamerlid Ineke van Gent. Volgens het kamerlid was het een "puinhoop" op de rails, ondanks eerder toezeggingen van de NS en ProRail dat het spoor 'winterklaar' was.
In de aanloop naar deze winter zeiden de spoorbeheerder en Nederlandse Spoorwegen beter voorbereid te zijn op winterse omstandigheden, nadat vorige winter chaos op het spoor was ontstaan door hevige sneeuwval.

WISSELVERWARMERS

ProRail en NS investeerden tientallen miljoenen euro's in maatregelen om het spoor winterklaar te maken, zoals het renoveren van zogenoemde wisselverwarmers.
Volgens de ProRail-woordvoerder is echter onmogelijk om de infrastructuur en het materieel "totaal ongevoelig te maken voor de weersomstandigheden".
ProRail ligt onder vuur sinds de brand in een electriciteitsstation in Utrecht twee weken geleden. Toen was er vrijdagavond en een deel van zaterdag geen enkel treinverkeer mogelijk van en naar de domstad. Veel Kamerleden waren daar woest over.

Reactie Tweede-Kamerlid van Gent op "puinhoop" rails
Reactie Prorail

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.