Kort nieuws: dronken snorfietser is rijbewijs kwijt

REGIO - Een 16-jarige snorfietser is op de Laan van Beek en Rooyen in Zeist zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Rond 3 uur zaterdagmorgen werd de tiener uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden door de politie. De agenten constateerden dat hij te diep in het glaasje had gekeken.
* Een 28-jarige bestuurder uit Nijmegen raakte zondagmorgen rond 6.45 uur in de sneeuw in de slip op de A12 en raakte de vangrail. De bestuurder bleek veel te veel gedronken te hebben. Niemand raakte gewond. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
* In Utrecht heeft de politie zaterdagnacht een man uit Huizen opgepakt op verdenking van heling. Agenten zagen op de oprit van de Waterlinieweg een auto staan met een televisiedoos op de bijrijdersstoel. Toen ze wilden informeren wat er aan de hand is, renden twee mannen weg. Een van hen werd aangehouden. De ander wist te ontkomen. De verdachte zit in de cel.
* Een geparkeerde auto aan de Zonstraat in Utrecht is zaterdag geëxplodeerd. Vermoedelijk is vuurwerk de oorzaak. De auto is afgesleept voor nader technisch onderzoek.
* Eén jongen van 17 uit Vleuten is zondagmorgen aangehouden omdat hij liep met een gestolen motorscooter. De jongen was met een metgezel op de Prins Hendrikstraat met de motor bezig, toen agenten langsreden. De jongens lieten daarop de motorscooter vallen en renden weg. Agenten konden de jongens opsporen door hun voetstappen in de sneeuw te volgen. De motorscooter was gestolen in Duitsland.
* In Woerden hebben zes tieners een boete gekregen omdat ze met een kliko aan de haal waren gegaan. De jongens van 15 tot 18 jaar hadden de vuilniston meegenomen van een huis aan De Zaan. Agenten konden het spoor makkelijk volgen in de verse sneeuw en troffen de jongens aan bij een vuurtje in park Molenvliet.
* Een 19-jarige man uit Veenendaal is zondagmorgen rond 3.00 uur bij de Markt aangehouden voor baldadigheid. De man maakte deel uit van een groep die sneeuwballen naar voorbijgangers gooiden. Daardoor kwam een fietser ten val. Surveillerende agenten vroegen de 19-jarige sneeuwballengooier uit Veenendaal te vertrekken. toen hij dat niet deed, en blikjes naar de agenten begon te gooien, is hij opgepakt.
* De politie hoopt dat getuigen van een poging tot scooterdiefstal in Breukelen zich melden. Twee onbekende jongens probeerden vrijdagmorgen een scooter te stelen van de Schepersweg. Een voorbijganger kon de diefstal voorkomen, maar het lukte niet om de jongens staande te houden. Het gaat om een twee tieners van ongeveer 17 jaar met een laaggedragen spijkerbroek waardoor hun slip zichtbaar was. Een van de dieven is negroïde, mollig en heeft grote lippen. De andere heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk met smal gezicht met bolstaand, krullend haar.
* In Soest is op de Leeuwerikweg een dronken 18-jarige man aangehouden omdat hij amok maakte en voorbijgangers aanviel. De acht personen hadden de jongen vastgehouden en droegen hem over aan de politie. Omdat hij niet wilde opstaan en weer de voorbijgangers wilde aanvallen, is de tiener in de boeien geslagen.
* Een 12-jarige jongen en zijn 14-jarige vriend uit Nieuwegein zijn zaterdagmiddag met een scootmobiel aan de haal gegaan. De twee werden door agenten betrapt toen ze met het voertuig rondjes aan het rijden waren in Sportpark Galecop. De jongens zijn overgedragen aan hun ouders en het scootmobiel is naar zijn eigenaar teruggebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.