Kort nieuws: Inbreker betrapt op oude inbraken

REGIO - Twee jonge Utrechters zijn zondagavond aangehouden met inbrekersgereedschap in hun auto. Daarnaast werd harddrugs gevonden en hadden ze pasjes bij zich die op andermans naam stonden.
Op het politiebureau bleek dat een van de verdachte een valse naam had opgegeven. Hij werd herkend en de 19-jarige Utrechter bleek nog gezocht te worden voor andere woninginbraken. Beide zijn voor nader onderzoek ingesloten.
* De politie zoekt twee inbrekers, die een woning aan de Xaveriuslaan in Driebergen zijn binnen gedrongen. Getuigen zagen twee mannen rond drie uur 's middags via een achtertuin weglopen. Signalementen: Twee blanke mannen, tussen de 18 en 23 jaar, tenger postuur, ze hadden kort donkerblond haar. Eén van de mannen droeg een kort donker jack en een tas. De ander droeg een grijs, kort jack. Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie.
* Autokrakers zijn in Breukelen verrast na het afgaan van een autoalarm. De eigenaar van de auto zag twee mannen wegrennen en belde 112. Het tweetal, afkomstig uit Litouwen kon worden aangehouden op de Brugoprit. Beiden verdachten, 20 en 23 jaar oud zijn voor nader onderzoek ingesloten.
* De politie Zeist maakt jacht op twee inbrekers. De jongemannen sloegen afgelopen nacht toe bij een woning aan de Crosestein. Een omwonende zag de twee en riep. Daarop vluchtte de inbrekers. De politie zocht tevergeefs de omgeving af. Op de website van RTV Utrecht staat een signalement van de twee. Signalementen: Twee jongens in de leeftijd van 17 tot 20 jaar, getinte huidskleur, normaal postuur, rond de 1,75 – 1.80 meter lang. Eén van de jongens droeg een donker bomberjack met daaronder een donkerblauwe spijkerbroek en een zwarte Nike pet. De andere jongen droeg eveneens donkerkleurige kleding.
* Inbrekers in Odijk zijn niet zacht genoeg te werk gegaan. Een omwonende aan de Jodichemdreef hoorde breekgeluiden en waarschuwde de politie. Een andere getuige had twee mannen in een grijskleurige Fiat Cinquecento zien rondrijden en rond de woning zien lopen. De politie trof verderop de auto aan met daarin twee 20-jarige mannen uit Zeist. Er lag inbrekerswerktuig in de auto. Beide mannen zijn aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.