Kort nieuws: Hennepkwekerij Rhenen opgerold

HAGESTEIN - Op de Radboudweg in Rhenen is een hennepkwekerij ontdekt. Getuigen hadden gezien dat er 's nachts werd ingebroken in het pand. Toegesnelde agenten vonden geen inbrekers, maar wel 600 hennepplanten.
* De politie heeft in Soest twee mannen aangehouden omdat zij een groot aantal boetes hadden openstaan.
De agenten controleerden een auto op de Korte Brinkweg. De inzittenden, twee mannen van 35 jaar uit Venray, bleken beiden nog een flink aantal bekeuringen open te hebben staan en zijn aangehouden.
* De politie in Utrecht zoekt getuigen van een liftbrand. In een flat aan de Peetersdreef brak brand uit in de lift:
De politie gaat ervan uit dat die is aangestoken. Eén persoon raakte onwel. Verder raakte niemand gewond.
* Op de afrit van de snelweg A2 bij Hagestein is een auto achterop zijn voorganger gebotst. De automobilist van de voorste auto klaagt over pijn in zijn nek. De ambulance is inmiddels gearriveerd.
* Een automobilist heeft vannacht in Maarssen meerdere boetes gekregen. Agenten hielden de auto op de Gerard Doustraat aan omdat de auto niet verzekerd was en de apk verlopen. De automobilist uit Tienhoven had geen rijbewijs op zak te hebben en hij had zes keer zoveel gedronken als is toegestaan. Op het bureau bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard.
* Maarssen waarschuwt zijn inwoners om niet met auto's over fietspaden te rijden. Vanwege de gladheid wordt er ook op fietspaden gestrooid, en daarom zijn de paaltjes in het midden weggehaald. Auto's kunnen nu dus het fietspad oprijden, maar wie dat doet zonder goeie reden kan rekenen op een bekeuring.
* In een huis aan de Houtzaagmolen in Mijdrecht heeft de politie maandag een hennepkwekerij opgerold. De politie had tips binnengekregen. Er stonden zo'n 140 planten in de kwekerij. Er is nog niemand aangehouden.
* Een zwartrijder heeft maandag gevochten met controleurs van Connexxion. Die zich niet kon identificeren in de tram in Nieuwegein en begon te vechten toen de controleurs een boete wilden uitschrijven. Politie-agenten stapten in bij de halte aan de Weerdstede en hebben de 19-jarige man uit Nieuwegein ingerekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.