Rechtszaak brandmoord Zeist hervat

UTRECHT - De rechtbank in Utrecht gaat vandaag verder met de rechtszaak tegen de 29-jarige Aryan R., die wordt verdacht van de moord op de 23-jarige Narges Achikzei uit Zeist. De vrouw werd op 7 december vorig jaar in brand gestoken.
Tijdens een eerdere zitting in september werden beelden van beveiligingscamera's in de rechtszaal vertoond. Daarop is te zien dat Achikzei met een brandbare vloeistof wordt overgoten en door een onherkenbare vrouw in brand wordt gestoken. R., een kennis van het slachtoffer, meldde zich ruim een maand na de gebeurtenis zelf bij de politie.
Tijdens de eerdere zitting werd vooral de geestesgesteldheid van R. besproken. Woensdag komen de uitkomsten van het politieonderzoek aan bod en het OM komt met een strafeis. De rechtbank in Utrecht heeft ook donderdag voor de zaak uitgetrokken.

NAAR BENEDEN GELOKT

Narges stond op het punt te trouwen met een landgenoot uit Afghanistan. Op maandagavond 7 december vorig jaar wist de verdachte de Geroflat aan de Laan van Vollenhove binnen te komen. Ze lokte Narges haar flat op de twaalfde verdieping uit door aan te bellen en te zeggen dat ze een pakketje voor haar had.
Toen Narges in het portiek beneden ontdekte dat niemand op haar wachtte met een pakketje, ging ze weer omhoog. Bij de uitgang van de lift op de twaalfde verdieping wachtte de onbekende vrouw haar op. Zij overgoot Narges met een brandbare vloeistof en stak haar in brand. De 23-jarige overleed diezelfde avond nog aan haar verwondingen.

VERDACHTE

De politie nam de zaak hoog op en vormde meteen een team van 25 rechercheurs. Op zondagavond 24 januari meldde Aryan R. zich bij de politie. Haar motief is nog onduidelik.


Beelden van verdachte Zeister brandmoord
Terugblik op Zeister brandmoord

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.