Schrijfster zegt lezing in Nieuwegein af na bedreiging

AMSTERDAM/NIEUWEGEIN - De Marokkaans-Nederlandse schrijfster Naima El Bezaz heeft een lezing donderdag in de bibliotheek van Nieuwegein afgezegd omdat ze is bedreigd door een buurman. Dat liet een woordvoerster van uitgeverij
Querido woensdag weten naar aanleiding van een bericht in het AD.
De buurman bedreigde El Bezaz afgelopen weekeinde in verband met haar nieuwe autobiografische roman Vinexvrouwen, die vorige maand is verschenen. Hij zou met een bezem op haar deur hebben gebonkt en gedreigd hebben met het gooien van molotovcocktails.
In haar boek beschrijft El Bezaz het wel en wee van haar gezin in een typisch Nederlandse nieuwbouwwijk in Zaandam. El Bezaz woont al tien jaar in deze wijk en kijkt als Marokkaanse naar de Hollandse gewoontes. De buren figureren in de roman.
Volgens de uitgever is El Bezaz "heel erg geschrokken" van de bedreiging. Ze is niet bang dat boze buren komen opdraven bij haar lezing, maar is nog steeds "enorm aangedaan". Ze heeft bij de politie melding gedaan van de bedreiging. De politie heeft beloofd vaker door haar straat te rijden om een oogje in het zeil te houden.
Latere lezingen gaan wel door zoals gepland. Op dinsdag 14 december zal over haar nieuwe roman vertellen in de bibliotheek op het Hagedoornplein in Amsterdam-Noord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.