Kort nieuws: Man met honkbalknuppel van A1 geplukt

REGIO - Bij een controle op de A1 bij Amersfoort is een is een 40-jarige man aangehouden. In de laadruimte van zijn bestelbus vonden agenten een honkbalknuppel, een mes en een geprepareerde boodschappentas. De spullen zijn in beslag genomen.
* Op de A2 bij Maarssen is woensdagavond een Bulgaar naar de kant gehaald. De man reed 159 km/u terwijl ter plaatse een maximum van 100 geldt. In overleg met een Officier van Justitie werd bepaald dat de toerist zijn boete direct moest betalen: 420 euro.
* Ook in Oudewater kunnen automobilisten vanaf vandaag hun elektrische auto opladen. De gemeente opent een zogenoemd E-Laadpunt vlakbij het stadskantoor aan de Waardsedijk. Wethouder van Wijngaarden verricht de openingshandeling.
* Minister Schultz opende vanochtend de nieuwe verbrede A12 tussen Woerden en Gouda. De weg heeft er aan beide kanten een spitsstrook bij. Tussen Woerden en Oudenrijn gaat tegelijk een vierde rijstrook open.
* Oud-minister Cramer begint vandaag aan haar nieuwe baan. Ze is de nieuwe directeur van het Utrecht Centrum voor Aarde en Duurzaamheid, het UCAD. Jacqueline Cramer was minister van VROM.
* De wedstrijd voor dikste kat van het land is gewonnen door de ruim 10 kilo zware Ozzy. Het dier won gisteren in Zeist een jaar lang gezond kattenvoer. Met de wedstrijd wil de organisatie aandacht vragen voor overgewicht bij dieren.
* Utrecht heeft er een toilet speciaal voor blindegeleidehonden bij. Het uitlaatveldje aan de Churchilllaan komt goed van pas omdat er in de buurt veel belangenverenigingen van blinden en slechtzienden zitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.