Rabobrug Utrecht zonder toegang naar perron

UTRECHT - De Rabobrug die wordt gebouwd over de sporen bij het station in Utrecht, krijgt voorlopig geen toegang tot de perrons. Dat hebben topambtenaren volgens consumentenorganisaties tegen de Wijkraad Binnenstad gezegd.
De perrons worden vanwege de verbouwing van de stationshal verplaatst. De aanlanding van de trappen is daardoor nog niet te maken. Wachten totdat de perrons verplaatst zijn, betekent dat de Rabobrug er de komende jaren niet zal komen. Daarom willen de ambtenaren de brug alvast aanleggen zonder de trappen.
Het college besluit binnenkort of de bouw van de brug wordt uitgesteld, of dat de brug inderdaad alvast zonder trappen wordt aangelegd.

MOREELSEPARK

De brug, deels betaald door de Rabobank, loopt van de Croeselaan naar het Moreelsepark. Na een eerdere aarzeling, ging de gemeente er in 2008 uiteindelijk mee akkoord dat er ook trappen naar de perrons zouden komen.
Daardoor zou het station beter bereikbaar worden voor vaste treinreizigers. Ook zouden de trappen zorgen dat bij een calamiteit het station beter ontruimd kan worden.
De plannen voor de brug waren recentelijk al gewijzigd nadat de gemeente had besloten dat er geen grote fietsenstalling op een uiteinde zou worden gebouwd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.