Kort nieuws: Maarssense natuurbeschermer dood

De Maarssense natuurbeschermer Jan Wolters is overleden. Wolters heeft zich jaren ingezet voor het groen in de gemeente en hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het behoud van park Vechtenstein. Wolters is 84 jaar geworden.
* Bij het ongeluk gisteravond in Kortenhoef zijn een man uit Nederhorst den Berg en een vrouw uit Laren om het leven gekomen. Ze raakten betrokken bij een ongeluk met in totaal drie auto's, waarover nog weinig duidelijk is. Twee anderen raakten ernstig gewond.
* De Nederlandse Tennisbond in Amersfoort heeft een nieuwe voorzitter. De ledenraad heeft Rolf Thung benoemd. Thung was in de jaren zeventig één van de beste spelers van Nederland.
* Wijk bij Duurstede heeft een lijst gemaakt met alle belangrijke en monumentale bomen in de gemeente. Met de lijst wil de stad de bomen beter beschermen, want in principe worden er voor de bomen op de lijst geen kapvergunningen afgegeven.
* Basisschool de Stuifheuvel in Zeist gaat uitbreiden. De school voor speciaal onderwijs gaat samen met De Brug. Leerlingen van beide scholen moeten op één locatie les krijgen.
* Een grote verkeerscontrole heeft een belastingschuld van bijna 350.000 euro aan het licht gebracht. In Houten werden ruim 4000 kentekens van passerende auto's gescand. Vijf bestuurders kregen een boete, één iemand reed zonder rijbewijs, maar verreweg de meeste overtreders hadden hun belastingen niet op orde.
* Bij een houtbedrijf op de Hagenweg in Vianen heeft vanmorgen kort brand gewoed. Het vuur is ontstaan in een afzuiginstallatie en was snel onder controle.
* In Nieuwegein is een dronken automobilist van de weg gehaald. De man had bijna een aanrijding veroorzaakt op de Rapenburgerschans. De politie zette hem aan de kant. De man bleek drie keer meer op te hebben dan wettelijk is toegestaan.
* Nederlanders zijn enthousiast over de rereatiemogelijkheden in de provincie Utrecht, maar ze willen er voor geen goud op vakantie. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Flycatcher in Maastricht. Grote kritiekpunt is dat Utrecht te weinig natuur zou hebben.
* In de nieuwe woonwijk Haarzicht bij Vleuten komen minder huizen dan gepland. In plaats van 700 woningen worden er nu 550 gebouwd. De plannen zijn aangepast om ruimte te maken voor een basisschool en een archeologische zone.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.