Hamerroof in trein 'poging tot doodslag'

UTRECHT - De spoorwegpolitie is een uitgebreid onderzoek gestart naar de bizarre mishandeling en beroving in een trein tussen Den Dolder en Utrecht. De zes verdachten wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.
Een vrouw van 21 jaar werd dinsdagmiddag op haar hoofd geslagen met een hamer. De daders namen haar telefoon mee. Eén verdachte, een 17-jarig meisje, werd aangehouden.
Vijf mannen zijn nog spoorloos. Ze zijn allen licht getint en droegen zwarte jassen, sommige van het merk Nickelson. Ook hadden ze donkerblauwe spijkerbroeken aan. Ze zijn allemaal in de leeftijd van 15 tot 20 jaar. Eén van de verdachten had een zilverkleurig tasje met rode hengsels van het merk Esprit bij zich, waar de hamer uit tevoorschijn kwam.
De mannen zijn op spoor 3 op station Utrecht Overvecht uit de trein gevlucht nadat het slachtoffer op haar hoofd was geslagen.
De 21-jarige vrouw maakt het naar omstandigheden goed. Zij is door ambulancepersoneel op het station Utrecht Overvecht aan twee hoofdwonden behandeld en hoefde niet te worden opgenomen in het ziekenhuis
De politie neemt de zaak hoog op en hoopt op tips van getuigen.
Bekijk de reportage.

Onderzoek naar roof met hamer in trein
Onderzoek naar roof met hamer in trein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.