Politie Utrecht schaft bonnenquotum af

UTRECHT - De Utrechtse politie schaft het bonnenquotum van 160 bekeuringen per agent per jaar af. Dat hebben korpschef Stoffel Heijsman en de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen gezegd tegen RTV Utrecht.
Vandaag bleek dat Utrecht als enige korps nog met een bonnenquotum werkt, terwijl het kabinet er vanaf wil.
Minister Opstelten (Veiligheid) liet daarop weten dat het afgelopen moet zijn met het stellen van bonnenquota voor de agenten. Naar aanleiding van het telefoontje van Opstelten was er vandaag spoedoverleg met Heijsman en Wolfsen. Daarin is afgesproken dat agenten voortaan niet meer 160 bonnen per jaar hoeven te schrijven.
Wolfsen vindt het nog steeds goed dat agenten gevraagd wordt hoeveel bonnen ze hebben geschreven, maar ze mogen er niet meer op worden afgerekend.
Volgens korpschef Heijsman was het aantal van 160 geen quotum, maar bedoeld als richtlijn die leidinggevenden gebruiken bij het beoordelen van agenten. Hij en burgemeester Wolfsen zagen dit niet als quotum, maar volgens minister Opstelten moet alle schijn vermeden worden. Mensen moeten alleen een bon krijgen als ze de fout in gaan, aldus de minister.

Politie Utrecht schaft bonnenquotum af
Politie Utrecht schaft bonnenquotum af

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.