Kampbewoonster moet woonwagen uit

UTRECHT - Burgemeester Wolfsen van Utrecht mag de bewoonster van een woonwagen aan de Orinocodreef in Overvecht uit haar huis zetten. Dat heeft de bestuursrechter donderdag bepaald.
In de woning van de vrouw is vier kilo softdrugs, een vuurwapen, scherpe munitie en 8000 euro contant geld aangetroffen. Haar vriend is opgepakt. De vrouw zelf beweert niets van de drugs en het wapen te hebben geweten. In de woning was volgens de politie sprake van georganiseerde drugshandel.
De rechter oordeelde dat de burgemeester in redelijkheid gebruik heeft mogen maken van zijn bevoegdheid om 'een last onder dwangsom' op te leggen. De bevoegdheid is gebaseerd op de Opiumwet. Daarin is vastgelegd dat de burgemeester de bevoegdheid heeft een last onder dwangsom op te leggen wanneer er in een woning sprake is van onder meer de aanwezigheid van drugs.
In dit geval heeft de burgemeester besloten dat de vrouw vanaf vrijdag tien uur niet meer in haar woning kan wonen. Dat is een inbreuk op het woonrecht zoals vastgelegd in het Europese Verdrag voor de rechten van de mens, maar onder deze omstandigheden is dat toegestaan, oordeelde de rechter.
De rechter vond wel dat het ongewenst is dat de gemeente Utrecht op dit punt nog geen beleid heeft en riep de gemeente op snel beleid te maken.

Woonwagenbewoonster Overvecht moet woning uit
Woonwagenbewoonster Overvecht moet woning uit

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.