Heropening rechtszaak brandmoord Zeist

UTRECHT - Nieuwe ontwikkelingen in de zaak rond de Zeister brandmoord. De rechtbank wil dat er een extra gedragsonderzoek komt naar verdachte Aryan R. (29).
Zij wordt ervan verdacht dat ze vorig jaar in een flat aan de Laan van Vollenhove de 23-jarige Narges met benzine heeft overgoten en daarna in brand heeft gestoken. De rechtbank kwam op basis van een aantal bewijsmiddelen tot de voorlopige conclusie dat Aryan het slachtoffer door brandstichting van het leven heeft beroofd. Op een aansteker die op de galerij van de flat is gevonden is DNA-materiaal van de verdachte aangetroffen.

TWEE CULTUREN

Uit het eerste onderzoek van het Pieter Baan Centrum bleek dat R. klem zat tussen twee culturen. Een gedragsdeskundige moet nu onderzoeken in hoeverre dat een rol heeft gespeeld bij haar daad. De verdediging pleitte op de zitting van 8 december al voor een extra onderzoek. Het Openbaar Ministerie eiste toen 23 jaar cel. R. blijft voorlopig wel vast zitten.

EERDERE ZITTING

Tijdens de zitting, eerder deze maand, kwamen schokkende details naar buiten. Zo was de vermoedelijke dader aanwezig bij de begrafenis van Narges en heeft ze daar de familie gecondoleerd met de brandwonden van de vermeende daad nog op haar hand.

EMOTIES

De emoties liepen tijdens de rechtszaak hoog op. Nabestaanden mochten hun verhaal doen. Narges' moeder en zus schreven een brief. De verloofde van Narges nam zelf het woord. De man was zeer emotioneel en vertelde dat tot de dag dat zijn aanstaande vrouw stierf zijn hele leven om haar draaide. Toen hij de verdachte hetzelfde toewenste als wat Narges is overkomen, greep de rechter in. De zitting werd tijdelijk geschorst.

Reactie van advocaat verdachte brandmoord Zeist
Rechtbank wil extra gedragsonderzoek naar verdachte

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.